Geef bruikbaar speelgoed een tweede leven!

Wil je andere kinderen graag een handje helpen en ben je bereid je eigen speelgoed hiervoor weg te geven? Kijk dan in onderstaande wensenlijst of er een wens tussen zit die jij kunt vervullen! Lees verder

Veel gestelde vragen

Bekijk hier de veel gestelde vragen door wensers en vervullers.

Veel gestelde vragen door wensers

Wanneer kom ik voor de Wensboom in aanmerking?
Wanneer je ouders door omstandigheden tijdelijk of niet in de gelegenheid zijn om jou een extraatje te geven met sinterklaas of kermis.

Tot welke leeftijd mag ik wensen indienen?
Van 0 tot en met 13 jaar

Verkeert mijn vervulde wens in nieuwe of gebruikte staat?
Het gedachtegoed van Stichting de Wensboom is het recyclen van goed, bruikbaar speelgoed. Soms kiest de vervuller er echter voor om nieuw (dus gekocht) speelgoed te schenken.

Vanaf en tot wanneer mag ik wensen indienen?
Wensen mogen worden ingediend van maandag 1 november t/m dinsdag 30 november.

Wanneer wordt mijn vervulde wens uitgegeven?
Wanneer wensen voor week 47 vervuld zijn, worden deze uitgegeven op zaterdag 1 december.
De openstaande wensen blijven op de wensenlijst staan.  Wanneer ze dan vervuld zijn, worden ze op een nader te bepalen dag in week 51 uitgegeven.

Mag ik op verschillende tijden wensen indienen voor Sinterklaas en voor Kerstmis?
Je mag 1 keer maximaal 5 wensen indienen. Deze wensen dienen per gezin ingeleverd te worden. Voor elk kind mag je 5 wensen opgeven. Dus 1 kind = 5 wensen, 2 kinderen = 10 wensen, 3 kinderen = 15 wensen enz. Zorg er voor dat alle wensen in een keer ingeleverd worden. Nageleverde of gewijzigde wensen worden niet opgenomen.

Mag ik wensen wat ik maar wil?
Ja. We willen je er echter graag op wijzen dat grote of ‘dure’ wensen (bv. I-phone, Samsung Galaxy, Wii, scooter) meestal niet vervuld worden.

Hoe weet ik of mijn wens is vervuld of kan worden vervuld?
We hanteren in de wensenlijst de begrippen ‘gereserveerd’ en ‘vervuld’.
Als je achter de wens ‘gereserveerd’ ziet staan, wordt hiermee bedoeld dat iemand jouw wens kan vervullen/heeft aangeboden.

Achter mijn wens staat ‘vervuld’. Wat betekent dat precies?
Als je achter jouw wens ‘vervuld’ ziet staan, wil dat zeggen dat de vervuller de wens daadwerkelijk heeft gebracht.

Komt de Wensboom de spullen bij mij thuis brengen?
Nee. We maken gebruik van een ophaalschema waarbij wij respect hebben voor je privacy. Dit ophaalpunt is een centrale plaats in Boekel. I.v.m. deze privacy is het dan ook van belang dat je, je houdt aan de afgesproken tijd. Wanneer wij je bellen/mailen om de afhaaltijd door te geven, vermelden wij meteen of het verstandig is om met een auto te komen.

Waar en wanneer kan ik mijn spullen komen ophalen?
Er zijn twee uitgifte-data: 1 keer voor Sinterklaas en 1 keer voor Kerstmis. Enkele dagen van tevoren krijg je van ons bericht wanneer, waar en hoe laat je de wens(en) kan komen ophalen. Als er van de vijf wensen een of meer wensen onvervuld blijven na Sinterklaas, blijven deze op de wensenlijst staan en kan het zijn dat je daarvoor nog een oproep krijgt voor de Kerst-uitgifte.

Wat als ik niet op de geplande uitgifte-datum kan komen?
Als je voor de uitgifte-datum voor Sinterklaas niet kan, krijg je een nieuwe oproep voor Kerstmis. Ben je met de Kerst-uitgifte ook verhinderd, dan kun je met onze contactpersoon hiervoor (bij gegronde reden!) een nieuwe afspraak maken via de mail. Aangezien dit alleen bij hoge uitzondering kan plaatsvinden verzoeken wij je om iemand uit je omgeving te vragen de wensen op te halen.

Hoe kan het dat iemand – die later een wens heeft ingediend dan ik – eerder een wens aangeboden/ gereserveerd heeft gekregen?
De vervuller bepaald welke wens van een wenser wordt vervuld. Indien de vervuller aangeeft dat het niet uitmaakt voor welke wenser deze wens is wordt de wens op grond van de aanvraagdatum ingevuld. 

Blijft mijn wens, mocht deze nog niet aangeboden zijn door iemand, staan tot het moment van de Kerst-uitgifte?
Als er  wensen onvervuld blijven na Sinterklaas, dan blijven deze op de lijst staan en kan het zijn dat je daarvoor nog een oproep krijgt voor de Kerst-uitgifte.

Kan ik er, als een wens op gereserveerd staat, vanuit gaan dat mijn wens vervuld gaat worden?
De status ‘gereserveerd’ is altijd onder voorbehoud. Stichting de Wensboom is hierin niet aansprakelijk voor gemaakte fouten en kan deze status ten alle tijden wijzigen. U bent pas verzekerd van een vervulde wens wanneer wij hierover telefonisch contact met u hebben opgenomen.

Veel gestelde vragen door vervullers

Mag ik een voorkeur uitspreken waar mijn aanbod naartoe gaat?
Ja, dat kan. Bijvoorbeeld wanneer meerdere kinderen eenzelfde wens hebben. Heeft u geen voorkeur dan wordt de wens die het langst op de lijst staat het eerst vervuld. Wel wordt gekeken naar de leeftijd van de wensers.

Moet het nieuw of gebruikt speelgoed zijn?
Het gedachtegoed van de Wensboom is goed/ bruikbaar speelgoed te recyclen. U bent uiteraard vrij in de keuze om voor nieuw speelgoed te kiezen.

Waarvoor staat de code die bij de wens vermeld staat?
Deze code is voor ons een controle om er zeker van te zijn dat de wens bij de juiste persoon terecht komt.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn aanbod bij het betreffende kind terecht komt?
Wanneer u het speelgoed inlevert zou het fijn zijn als dit gemerkt is d.m.v. een sticker met de code die voor de wens op de wensenlijst wordt genoemd. Deze code correspondeert met de betreffende wenser en zijn wens (bijv. code – jongen/meisje – leeftijd).

Ik zie grote/ dure wensen op de lijst staan. Waarom worden deze geaccepteerd?
Elk kind heeft wensen zoals u en ik. Het is niet aan ons om te bepalen of dit een grote/ dure of goedkope/ kleine wens is.

Kan ik bruikbaar speelgoed bij de Wensboom kwijt wanneer het niet op de wensenlijst staat?
Nee. Stichting “speelkr8” (www.speelkr8.nl) is dan wellicht iets voor u. Neem eens een kijkje op deze site.

Hoe weten jullie dat er geen misbruik van de Wensboom wordt gemaakt?
Misbruik is helaas van alle tijden en kan niet helemaal worden voorkomen. Wat we echter wel weten is dat er in de jaren dat Stichting de Wensboom bestaat nog geen enkele keer misbruik werd gemaakt. Integendeel, Stichting de Wensboom bereikt wat ons betreft nog steeds een te klein percentage van de doelgroep die willen bereiken. Vaak is de drempel voor deze mensen blijkbaar hoog, omdat ze zich schamen voor hun positie. Wanneer deze mensen hun wensen komen ophalen blijkt steeds weer dat we echt de mensen binnenkrijgen die het heel goed kunnen gebruiken. Je ziet dit niet alleen aan uiterlijk, maar ook aan de emoties die mensen laten zien. Sommigen nemen hun spullen met tranen in ontvangst.